Història

Josep Ensesa i Gubert, en un dels seus escrits explica la gènesi de S'Agaró i de la “Taverna del Mar”:

"... a l'any 1920, es produeixen nous esdeveniments que preparen encara més el naixement de S'Agaró ... adquirint l'Establiment dels Banys instal•lat l'any anterior a la llavors anomenada Platja de Sant Pol ... amb els seus primitius i vuitcentistes Banys de la Platja que solament vivien en l'època canicular ... L'any 1929 es va construir el restaurant dels Banys de S'Agaró que es va utilitzar com a annexos per als seus serveis de bar, part de la primitiva terrassa de l'establiment dels Banys. Pocs anys després aquella terrassa va cremar en una nit d'hivern de 1935, i Folguera va ser aleshores l'encarregat d'aixecar en el seu emplaçament actual la Taverna del Mar la inauguració de la qual va tenir lloc el diumenge 19 de juliol de 1936 ... i allí va quedar abandonada fins al seu renaixement al 1939".

Amb el pas del temps i de la mà del Sr. Ensesa Montsalvatge, fill del fundador de S'Agaró, La Taverna del Mar es posiciona com a local de referència per la seva excel•lent ubicació i oferta turística. Després de la seva defunció, la concessió de la Taverna del Mar passa a les mans de les seves filles Julia, Virginia i Carina que finalment prenen el comandament del projecte l'any 2014, i fent honor a la història d'aquesta família, aposten per un projecte elegant i de qualitat. Per a això encarreguen al dissenyador Lázaro Rosa-Violán el projecte decoratiu amb unes directrius molt clares sobre l'aspecte de la nova Taverna del Mar respectant en tot moment els seus orígens i la seva situació.

La Taverna del Mar avui dia aposta per la qualitat de la seva oferta, amb un equip d'excel•lents professionals preparats per cuinar i servir el millor producte del mar en un ambient incomparable. Així mateix Els Banys de S'Agaró continuarà un any més com a icona més representativa d'aquest meravellós lloc de la Costa Brava.
17220 s'Agaró, Girona, España      Tel. +34 972 821 669      Email. restaurant@latavernadelmar.cat      RESERVES
Instagram